Astrologija

Astrologija

Astrologija

Astrologiju se, ne bez razloga, naziva kraljicom metafizike. Sa svojom bogatom i živom tradicijom uspjela je tijekom stoljeća privući neke od najvećih umova poznatih čovječanstvu. Ne postoji značajnija civilizacija koja nije proučavala kretanje nebesa te njihov utjecaj na sav živi svijet na Zemlji. Astrologija je daleko više od dnevnih ili tjednih prognoza. Ona je daleko više od golog spominjanja znakova zodijaka u smislu, ja sam Lav, ti Ovan, baš smo si super. Na veliku žalost mnogi tzv. suvremeni astrolozi su u potpunosti izmjenili njezin osnovni značaj.

Astrologija – sukob tradicionalista i modernista

Među astrolozima već dugo vremena postoji sukob između tzv. tradicionalista i modernista. Riječ je o sukobu dviju ideja. Naime, tradicionalisti zagovaraju ideju da se prava astrologija nalazi u prošlosti odnosno u tekstovima starih majstora. Smatraju da astrologija opisuje ne samo nečiji karakter već njegovu sudbinu koju nije moguće izbjeći. Modernisti, s druge strane, uvažavaju stare autore, ali smatraju da su njihove tehnike zastarjele, da više ne odgovaraju potrebama današnjeg čovjeka. Osim toga, u potpunosti odbacuju ideju “kontrole” od strane nebesa. Radije se pozivaju na ideju da čovjek raspolaže slobodnom voljom. Astrologiji prilaze više s psihološke strane. Nekome sa strane ovo se može činiti trivijalnim. Međutim, ako ljubitelj astrologije ima želju doći do kvalitetnih odgovora, lako upadne u veliki problem. Činjenica je da današnja astrologija ne sliči nekadašnjoj astrologiji. Maloprije spomenuti psihološki pristup modernista je doveo do toga da se u astrologiji više ne može razlikovati nešto što je istinski dobro i kvalitetno od nečega što je istinski loše i nekvalitetno. Modernisti su astrologiju odveli u pravcu totalne nedorečenosti. Gotovo sve što se u astrologiji gleda postalo je relativno. Ono što je dobro nastoji se maksimalno istaknuti, a ono što je loše nastoji se zaobići ili ublažiti.

Primjer sukoba tradicionalista i modernista u astrologiji

Primjerice, ako je netko rođen s Venerom u znaku Ovna, modernisti će ovu poziciju tumačiti uglavnom pozitivno iako se Venera u ovom znaku osjeća loše. Otprilike će reći kako je dotična osoba u ljubavi strastvena i zavodnički nastrojena. Iako ovdje ima istine, galantno će preskočiti činjenicu da će osoba imati vrlo težak i kompliciran ljubavni život u kojemu će varati ili će biti izvarana, u kojemu će se doslovno tući s ljubavnicima i u kojemu će doživljavati otvoreno omalovažavanje od strane okoline. Imamo dva pristupa s različitim zaključcima.

Astrologija se treba proučavati

Astrologija se mora proučavati da bi ju se istinski shvatilo. Drugim riječima, bez starih majstora astrologija nije ništa drugo nego plitki oblik zabave. Najgori astrolozi su oni koji su uvjereni da znaju sve, a pri tome nikada nisu čuli za Ptolomeja ili Al-Birunija.

Jeftini tarot je dostupan svakim danom od 0-24.

Više od 50.000 zadovoljnih korisnika uvjerilo se u naše kvalitete.

Vještine i iskustvo naših stručnjaka promijenit će Vam pogled na život.

         
Ocjena: 4.4 / 5 (196 ocjena)